Om oss

Vi är en av Skandinaviens ledande pappers- och förpackningsleverantörer. Tillsammans med våra kunder jobbar vi fram smarta, miljömässiga förpackningar som stärker deras varumärke.

På Peterson Packaging har vi för vana att tänka nytt. Nytänkande har varit en av våra starkaste drivkrafter sedan företaget bildades i norska Moss av den danske köpmannen Momme Peterson år 1801. Det som startade som ett familjeföretag har under årens lopp vuxit till en nordisk koncern med kontor och produktion i Norge, Sverige och Danmark. Fortfarande är dock de personliga relationerna med våra kunder lika viktiga.

Från idé till slutanvändare

Målet är att med vår kompetens och vårt engagemang alltid leverera mer än kunden förväntar sig. Med förståelse för kundens verksamhet och behov levererar vi förpackningslösningar som underlättar logistiken, sänker kostnaderna och ökar försäljningen. Det kan vara enklaste wellförpackning till avancerade, tryckta och hopfogade förpackningar som ska gå i automatiserad miljö och via ett komplicerat logistiksystem. Oavsett komplexitet tar vi ansvar för att utveckla och följa kundernas produkt från idé till konstruktion, tryck och logistik ända fram till slutanvändaren.

Tonvikt på den nordiska marknaden

Vår huvudmarknad finns idag i Norden. Med våra åtta produktionsenheter, samtliga strategiskt placerade i industritäta områden, har vi kunder inom hela det nordiska näringslivet. Våra 6 000 nordiska kunder har stor del i vår framgång. Det är genom dem vi byggt upp vår långa erfarenhet och kompetens. När det behövs kan vi även erbjuda europeiska samarbeten via välrenommerade nätverk.

Miljön – vår hjärtefråga

Mer än 80 procent av våra förpackningar tillverkar vi i wellpapp. Det är en unik, naturlig råvara som är 100 procent återvinningsbar. Vi känner stort ansvar för att bidra till en långsiktigt hållbar utveckling och väljer leverantörer, material, processer och lösningar för att minimera miljöpåverkan. Det är ett ständigt pågående arbete som vi alla är engagerade i.

Kvalitet och samarbete

Vi är idag 920 medarbetare på Peterson Packaging som arbetar inom vitt skilda områden med alltifrån design och konstruktion till tillverkning och logistik. Gemensamt för oss är att vi tror på samarbete och kvalitet.
Trots att vi numer är en nordisk koncern är vi måna om att förbli en platt och dynamisk organisation. Det gör att vi kan vara flexibla och anpassa oss efter omvärldens förändringar och lösa våra kunders behov på bästa sätt. När våra kunder vinner affären, då har vi lyckats.